Prof. Claudia Bolcaş
Catedra de lb. engleză

"We Care" a însemnat un proiect desfăşurat pe parcursul a şase săptămâni, timp în care, cu sprijinul financiar oferit de YouthBank şi susţinerea şcolii, am reuşit ca, în fiecare zi de vineri, să oferim hrană oamenilor de la Adăpostul de noapte din Oradea. În fiecare vineri am strâns cornurile donate de elevii claselor primare, cărora le mulţumim pentru dărnicie, dar şi învăţatorilor le mulţumim pentru efort, din care mai apoi s-au preparat sandwich-urile de care s-au bucurat aproximativ 50 de persoane fără adăpost săptămânal.

Am început totul ca un grup de şapte elevi (Maxi, Lorena, Andreea, Carina, Damaris, Diana şi Doriana) plini de entuziasm, dornici să ne punem timpul liber şi energia în slujba comunităţii. Am pus bazele acestui proiect cu ajutorul dnei prof. Claudia Bolcaş, totul începând să prindă uşor contur, dar am descoperit că era doar începutul şi greul abia acum începea.

Drumul a fost destul de anevoios, începând cu interviurile pe care le-am avut cu cei de la YouthBank pentru obţinerea finanţării, discuţiile cu reprezentanţii ASCO dar şi birocraţia cu care ne-am confruntat, toate au fost uitate în momentul în care am aflat că ne număram printre câştigătorii concursului de proiecte iniţiat de YouthBank. În sfârşit ne puteam apuca de treabă!

Astfel că în fiecare zi de vineri, după ore, timp de o lună şi jumătate chiar la sfârşitul anului şcolar (mai, iunie) am rămas să preparăm sandwich-uri din cornurile strânse din şcoală şi ingredientele (mezeluri, margarină, legume, brânză) cumpărate cu banii primiţi de la YouthBank. Orele petrecute în bucătăria sălii de nunţi, tot efortul depus şi oboseala nu s-au mai simţit în momentul în care vedeam bucuria şi căldura cu care eram primiţi de cei nevoiaşi care nu au niciun loc al lor care să îl numească ACASĂ. Acea bucurie ne dădea puterea să mergem mai departe, dar ne-a şi dat o lecţie memorabilă de viaţă.

A fost o experienţă unică pentru noi, am avut ocazia să învăţăm o mulţime de lucruri, am învăţat poate să fim mai responsabili, să lucrăm în echipă şi să nu renunţăm. Am avut o mare satisfacţie atunci când am văzut numărul mare de colegi voluntari care şi-au oferit ajutorul, dar cel mai mult ne-a bucurat modul în care efortul nostru a fost răsplătit, poate cu gesturi simple dar din suflet şi de valoare. Nu a fost uşor ceea ce am făcut, dar a meritat şi am lua-o de la capăt şi în anul şcolar care vine, doar la simplul gând că "E MULT MAI FERICIT SĂ DAI DECÂT SĂ PRIMEŞTI!"

(Articol scris de Carina Pere, elevă în cls. a X-a A)