Prof. Ramona şi Florin Iştoc-Zembrea
Catedra de istorie-geografie
3 mai 2012

Lansarea noului proiect de mediu, intitulat "Îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în comunitate, prin implicarea elevilor în activităţi extracurriculare", finanţat de Primăria Oradea, în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, a avut loc joi (3 mai 2012), în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea.

Elevii celor două clase implicate în proiect (clasele a XI-a A şi B) şi clasa a XII-a B, însoţiţi de profesorii Ramona şi Florin Iştoc (coordonatorii proiectului), au fost primiţi de doamna viceprimar Cherecheş Florica - prietena elevilor de la "Emanuel", prezentă mereu şi în anii trecuţi în mijlocul elevilor de la "Emanuel" în calitate de consilier local.

Doamna viceprimar i-a felicitat pe liceeni pentru nenumăratele lor acţiuni şi proiecte de mediu, îndemnându-i la responsabilitate şi implicare şi în continuare.

Dl prof. Florin Iştoc a mulţumit doamnei viceprimar pentru sfaturi şi pentru tot sprijinul pe care îl acordă şcolii, a mulţumit administaţiei locale pentru finanţarea proiectelor, iar elevilor pentru implicare.

La rândul său, doamna profesor Ramona Iştoc s-a referit la noul proiect finanţat de Primăria Oradea, care promovează un comportament ecologic responsabil, atât în şcoală, cât şi în comunitate, cu accent pe participarea voluntară a elevilor în cadrul activităţilor extracurriculare de protecţie a mediului.

Agenda activităţilor cuprinde o gamă bogată şi variată de acţiuni: concursuri şi dezbateri pe teme ecologice, colectare de hârtie şi peturi, acţiuni de ecologizare şi realizarea unor produse finale tipărite, pliante, broşuri şi ghid de ecologie.

În anul energiei sustenabile (2012), elevii liceului doresc să dovedească implicare responsabilă în problemele de protecţie a mediului, în promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Buzle Marcus şi Eghedi Mădălina, din clasa a XI-a A, au făcut o demonstraţie de compactare a flacoanelor de plastic, cu ajutorul unui aparat special numit Tepet, primit de liceul Emanuel în cadrul concursului naţional "Şcoli pentru un viitor verde - Edupet".

După prezentarea clădirii primăriei de către doamna consilier Claudia Ardelean şi răspunsurile date liceenilor de către doamna viceprimar Cherecheş Florica, elevii au pornit să viziteze Centrul de relaţii cu publicul şi Turnul primăriei, de faţă fiind şi Anca Sas, consilier al dlui primar Ilie Bolojan.