Prof. Ramona şi Florin Iştoc-Zembrea
Catedra de istorie-geografie

Membrii Patrulei ECO de la Liceul Teologic Baptist "Emanuel" au realizat o campanie de informare a locuitorilor oraşului Oradea cu privire la beneficiile utilizării tehnologiilor verzi, cu sloganul "Faptele de azi, consecinţele de mâine!"

"Omuleţii verzi" sunt cunoscuţi şi îndrăgiţi nu numai de colegii din liceu, ci şi de orădeni. Ei au ieşit deseori în stradă cu pliante pentru a informa populaţia, iar pe net ei sunt cunoscuţi şi în ţară, dar nu numai.

"Omuleţii verzi" (clasele XI A, B) şi-au propus să pregătească orădenii pentru Ziua pământului, amenajând cu creativitate mai multe standuri în faţa liceului, de la care trecătorii s-au putut informa cu privire la importanţa utilizării unor surse de energie alternativă, regenerabilă şi nepoluantă, precum energia solară, eoliană, hidraulică, geotermală, etc. La standurile lor s-au găsit pliante, planşe, machete, bannere, postere, dar şi o recompensă neaşteptată (un pahar cu limonadă şi bomboane) pentru trecătorii deschişi şi amabili care au răspuns chestionarelor.

Am avut ca şi invitaţi speciali: pe dl consilier local Teofil Filimon, din partea Primăriei Municipiului Oradea şi a Consiliului Local, pe dl director al liceului nostru, dl profesor Constantin Buleandra şi nu în ultimul rând, pe dl Ovidiu Dan, jurnalist şi redactor-şef al publicaţiei pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, OviDan. Atât invitaţii cât şi trecătorii au apreciat campania realizată de către membrii Patrulei ECO "Omuleţii verzi", fiind dispuşi să răspundă întrebărilor pregătite de către aceştia, dar să şi afle lucruri interesante şi utile cu privire la tehnologiile verzi şi importanţa lor pentru dezvoltarea durabilă a societăţii omeneşti.

Mediatizarea campaniei a fost realizată prin intermediul publicaţiei OviDan, a site-ului OviDan, la linkul http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.8691, precum şi a site-ului liceului nostru, www.noel.ro.