Director adj. Iosif Curta
Prof. Claudia Bolcaş
Prof. Dorina Popa
20-21 septembrie 2012

În zilele de 20-21 septembrie 2012 a avut loc în Olanda la Apeldoorn, Conferinţa Europeană a profesorilor din şcolile creştine la care au participat 200 de profesori. Liceul Teologic Baptist "Emanuel" Oradea a fost reprezentat de dl. director adj. Iosif Curta, de prof. lb. engleză Claudia Bolcaş, responsabil cu proiectele educaţionale internaţionale şi prof. lb. română Dorina Popa.

Liceul Jacobus Fruytier a găzduit această conferinţă şi a oferit tuturor participanţilor un exemplu extraordinar de bună organizare şi de disciplină a elevilor acestei şcoli. Ne-am bucurat să vizităm acest liceu şi pentru motivul că începând din anul şcolar trecut 2011-2012, am construit un proiect de parteneriat cu profesorii şi elevii de la Jacobus Fruytier, avand deja în derulare o activitate de schimb de elevi condusă de dna. prof. Dorina Popa în care este implicat un grup de elevi din clasa a XI-a B.

Tema conferinţei a fost "Valoarea şi poziţia educaţiei creştine în Europa", vorbitorii reuşind să răspundă la întrebarea "Cum pot şcolile creştine să aibă un impact în societatea de astăzi?" Prin discuţii mai mult sau mai puţin formale, s-au iniţiat legături de parteneriat între şcoala noastră şi şcoli creştine din Europa sau chiar organizaţii educaţionale din Belgia şi UK.

Profesorii participanţi au fost deosebit de încântaţi de programul conferinţei care a atins un înalt nivel academic şi spiritual. Ei au luat parte cu toţii la un binecuvântat timp de rugăciune, părtăşie şi închinare. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor creştine cu scop şi activităţi educaţionale ACSI - Asociaţia Şcolilor Creştine Internaţională şi EurECA - Asociaţia Europeană a Şcolilor Creştine.