Prof. Claudia Bolcaş
25-27 septembrie 2013

La sfârşitul clasei a XI-a, la începutul lunii iunie, profesoara noastră de engleză, d-na Claudia Bolcaş, a venit la 7 elevi din clasă cu o propunere interesantă: în urma unei selecţii, am fost propuşi să participăm la o conferinţa internaţională ACSI a elevilor din şcoli creştine, la care urmau să participe elevi din alte 18 ţări de la 40 de şcoli. Am aflat astfel scopul, conţinutul şi locaţia conferinţei, şi am fost cu toţii bucuroşi să acceptăm imediat. Atunci am citit în documentaţia dată de d-na prof. şi motto-ul conferinţei: "Binecuvântaţi de Dumnezeu ca să îi binecuvântăm pe alţii".

Prin urmare, în dimineaţa de 25 septembrie 2013 am pornit la drum spre Lacul Balaton, locaţia din acest an a conferinţei SLC. După ce ne-am bucurat de priveliştile uimitoare şi după ce am luat o gură de aer proaspăt în liniştea de pe malul lacului, am început cele 3 zile pline. Nu după mult timp de la sosire, am întâlnit şi alţi elevi din ţară şi din alte părţi ale lumii şi am descoperit că, indiferent de unde veneau: Ungaria, Moldova, Ucraina, Iordania, Germania, Olanda, Spania, Cehia sau Kazahstan, aveam un lucru în comun: credinţa în Isus Hristos, mântuitorul tuturor oamenilor.

Ne-a fost dat să învăţăm multe lucruri – lucruri care aveau să ne ajute în relaţia noastră cu Isus Hristos, dar şi în comportamentul nostru faţă de cei din jurul nostru. Am înţeles că a fi un lider în şcoală/comunitate, un creştin adevărat, înseamnă să slujim mai degrabă decât să aşteptăm să fim slujiţi. Abia atunci am putut înţelege pe deplin Filipeni 2:3 "...ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi". Am avut ocazia să participăm la diferite "workshop-uri" (ateliere de studiu) pe care le-am ales în funcţie de subiectul lecţiei, aşa încât fiecare participant putea să audă şi să vorbească despre o problemă cu care se confrunta. Cea mai bună parte a fost că toate aceste workshop-uri au fost conduse de oameni foarte maturi spiritual, oameni care înţelegeau problemele noastre şi, mai mult, dificultăţile întâlnite în înţelegerea Cuvântului lui Dumnezeu.

Am mai participat la multe alte activităţi: a fost predicată evanghelia, am avut studiu al Bibliei şi rugăciune în grupe mici de diverse naţii, de o diversitate culturală incredibilă. Într-o zi am vizitat lacul Balaton, în altă zi am organizat jocuri distractive, de comunicare, de cunoaştere, sportive. Dar să nu uităm că în fiecare zi am jucat fotbal. Nici ploaia nu ne-a putut opri! Şi nici nu mai e nevoie să menţionez cine au caştigat.. românii!

La această conferinţă am întâlnit atâţia oameni, am format atâţia prieteni noi, am studiat si am înţeles atâtea lucruri, am vizitat atâtea locuri, am jucat atâta fotbal şi împreună am râs atâta de mult, că putem spune că nu mai suntem aceleaşi persoane de dinainte, am venit îmbogăţiţi sufleteşte.

(Articol scris de Chris Botică şi Emi Mocuţa, elevi în cls. a XII-a A)