19 octombrie 2013

Ca la fiecare început de an şcolar, pe 19 octombrie 2013, ACSI EUROPA a organizat o conferinţă regională pentru profesorii creştini din ţara noastră, conferinţă care a avut loc chiar în oraşul nostru. Tematica acesteia a fost una de mare interes pentru toţi participanţii: "ŞCOLILE, COMUNITĂŢI ALE HARULUI".

La acest eveniment special dedicat tuturor dascălilor creştini din şcolile româneşti au participat peste 100 de profesori din multe părţi ale ţării, de la toate nivelele de predare. Vorbitorul principal a fost Dr. Bruce Hekman, profesor la Calvin College, iar invitat special al evenimentului a fost d-na deputat Florica Cherecheş.

Conferinţa a fost găzduită de Biserica Baptistă Harul din Oradea, iar LTB Emanuel a fost reprezentat de un grup de 15 cadre didactice, în mod activ implicându-se dl. director Iosif Curta, prof. Mihaela Fildan si Dorina Popa, Marius Pop şi Claudia Bolcaş.

Profesorii participanţi care au venit din şcoli diferite, din zone ale ţării diferite, au învăţat lucruri noi şi utile în predarea la clasă sau în abordarea relaţiei cu elevii lor, s-au întâlnit şi au schimbat idei cu colegii lor din alte şcoli, s-au închinat împreună prin cânt şi rugă, pentru toate aducând mulţumire şi laudă Domnului Dumnezeu.