Prof. Ligia Opriş
26-29 septembrie 2012

Conferinţa elevilor lideri SLC - ACSI oferă celor care îşi doresc o dedicare sau o rededicare pentru Dumnezeu şi lucrarea Lui, un timp special anual în care cei care participă nu fac altceva decât să-şi petreacă timpul, cele trei zile cât durează ea, adâncindu-se în Cuvânt şi în închinare înaintea Domnului.

Pentru cei cu inima deschisă, conferinţa aceasta poate fi o experienţă extraordinară cu Dumnezeu, un început. Poate fi asemeni unui bulgăr de zăpadă căruia îi dai drumul pe un munte şi acesta, în coborârea lui, creşte mereu până devine o avalanşă. Fiecare dintre cei care au participat au mărturisit că Dumnezeu le-a vorbit în mod special cel puţin printr-unul din mesajele pe care le-au auzit acolo. Au simţit mâna lui Dumnezeu luând poveri, alinând, dar au simţit şi chemarea lui Dumnezeu de-a se implica în lucrare în diferite moduri, de a se ruga mai mult, de a propovădui Cuvântul Său.

Şi oare nu de aceasta e atâta nevoie în aceste vremuri în care trăim, adică de oameni care sunt binecuvântaţi în felul acesta, dar care după ce au fost binecuvântaţi, să-şi dorească să se implice şi să reverse din binecuvântările pe care ei le-au primit şi asupra altora.

Tema conferinţei din acest an (2012) a fost "Astfel dar, încurajaţi-vă unii pe alţii" şi a fost inspirată din textul biblic 1 Tesaloniceni 5:11. Chemarea principală a conferinţei a fost implicare pentru a ridica şi încuraja pe alţii, în mod special pe cei fără Dumnezeu şi care au nevoie disperată de El. Cei 7 elevi din clasele a XII-a care au participat la conferinţă împreună cu dna prof. Ligia Opriş sunt: Marcus Buzle, Adriana Bidilean, Lavinia Cheregi, Andreea Cuc, Andra Curta, Georgian Derecichei, Bianca Rus.