1. Examenele Cambridge pentru copii
 2. YLE (Young Learners English) sunt teste Cambridge pentru copii cu vârste între 7 şi 12 ani, la trei niveluri de dificultate: Starters, Movers si Flyers. Aceste teste recompensează eforturile copiilor de a învăţa limba engleză şi reprezintă modul ideal de a-i obişnui cu cerinţele unui examen internaţional. YLE Flyers este la nivelul A2 pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi a Consiliului Europei (la aproximativ acelaşi nivel cu examenul KET). YLE Starters şi YLE Movers sunt la nivelul A1. 3. Examenele Cambridge pentru elevii de gimnaziu
  • KET (Key English Test) – Nivelul A2 pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi a Consiliului Europei.
  • KET testează capacitatea de a exprima nevoi de bază în situaţii de zi cu zi şi este potrivit pentru persoane de peste 13 ani. Este un examen de nivel elementar şi poate fi susţinut după circa 200 ore de studiu.

  • PET (Preliminary English Test) – Nivelul B1 pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi a Consiliului Europei.
  • PET este un examen de nivel pre-intermediar, care testează abilităţile lingvistice necesare în situaţii caracteristice vieţii sociale şi profesionale, într-un mediu de limba engleză. Pentru a ajunge la acest nivel sunt necesare circa 380 ore de studiu.

 4. Examenele Cambridge pentru elevii de liceu
  • FCE (First Certificate in English) – Nivelul B2 pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi a Consiliului Europei.
  • FCE este un examen la nivel intermediar, care necesită competenţe lingvistice complete. Oferă o calificare celor care doresc să lucreze într-o ţară de limba engleză sau într-o organizaţie unde se foloseşte engleza, să studieze în engleză şi de asemenea să folosească limba engleză pentru turism. FCE este cel mai popular examen pe plan mondial şi are cea mai largă recunoaştere. Este folosit pentru angajare şi pentru studiu şi necesită circa 500-600 ore de studiu.

  • CAE (Certificate in Advanced English) – Nivelul C1 pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi a Consiliului Europei.
  • CAE este un examen la nivel avansat, util celor care au nevoie de limba engleză pentru angajare sau pentru studiu. Este recunoscut de majoritatea universităţilor din Marea Britanie ca test de admitere la studii. Este cel mai popular examen Cambridge din România şi este acceptat de universităţi de stat şi particulare ca substitut al testului de admitere sau al unor examene ulterioare.

! Pentru informaţii suplimentare despre examenele CAMBRIDGE accesaţi link-ul www.britishcouncil.ro.