Profesorul de sport Ciprian-Doru Fiter a gândit un proiect de specialitate pentru care a obţinut finanţare prin fonduri nerambursabile din partea Primăriei Oradea. Proiectul este intitulat "Sănătate prin mişcare" şi vizează "crearea oportunităţii ca elevii să investească energia de care dau dovadă la această vârstă în derularea unor programe cu caracter educativ-sportiv", susţine coordonatorul de proiect, dl prof. Ciprian Fiter.

Din echipa de proiect fac parte, alături de coordonatorul său, conducerea liceului: prof. Constantin Buleandra – director, prof. Iosif Curta – director adjunct, prof. Lidia Filip – profesor de sport al liceului, prof. inspector Tiberiu Sâncelean şi economist Teodora Pop.

Campionatul de fotbal – Cupa prieteniei

După întrecerile sportive din ziua de 1 iunie, o activitate de amploare a proiectului s-a desfăşurat în zilele de 5 şi 6 iunie 2012: Campionatul de fotbal – Cupa prieteniei, în sala de sport a Liceului Teologic Romano-Catolic "Szent Laszlo" din Oradea, cu participarea unor echipe de elevi gimnazişti din cadrul a cinci licee confesionale: Liceul Teologic Baptist "Emanuel", Liceul Teologic Penticostal "Betel", Liceul Teologic Romano-Catolic "Szent Laszlo", Liceul Teologic Reformat "Lorantffy Zsuzsanna" şi Liceul Teologic Greco-Catolic "Iuliu Maniu".

Campionatul a fost câştigat de echipa liceului "Emanuel" (cu un total de 13 puncte, acumulate în cele patru etape), urmată de echipa liceului "Szent Laszlo" (pe locul al II-lea, cu 9 puncte), echipa liceului "Betel" (pe locul al III-lea, cu 8 puncte), echipa liceului "Lorantffy Zsuzsanna" (pe locul al IV-lea, cu 6 puncte) şi echipa liceului „Iuliu Maniu”, pe ultimul loc, cu 0 puncte, prin neprezentare.

Streetball, Săptămâna voleiului, Workshop-uri "Sănătate prin mişcare", "Micul campion" şi "Oradea de pe bicicletă"

Streetball-ul este un sport modern, varianta "de stradă" a baschetului şi se doreşte o "replică" la Cupa prieteniei.

Săptămâna voleiului vizează dezvoltarea activităţii de echipă cu caracter sportiv, în cadrul căreia se va organiza o săptămână destinată voleiului.

Workshop-urile "Sănătate prin mişcare" constau în întâlniri speciale cu caracter facultativ în cadrul cărora vor fi abordate teme aparţinând domeniului de sănătate şi educaţie sportivă. La aceste workshop-uri vor participa elevi din toate clasele gimnaziale şi liceale.

"Micul campion" a fost genericul sub care s-au desfăşurat de 1 iunie întrecerile sportive: probe de ştafetă, întreceri pe echipe şi jocuri specifice copilăriei.

"Oradea de pe bicicletă" este ultima activitate programată în cadrul proiectului.

"Ţinând cont de faptul că generaţiile actuale depun tot mai puţin efort fizic, fapt favorizant în instalarea obezităţii şi odată cu aceasta instalarea bolilor specifice, ne dorim să motivăm tinerii la o mai bună mobilitate, mişcare şi pasiune pentru activitatea motorie alături de creşterea interesului faţă de atracţiile turistice, locurile de maximă importanţă şi influenţă ale oraşului. Intenţionăm să organizăm un tur al oraşului pe bicicletă la care pot lua parte tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 ani" a declarat prof. Ciprian Fiter.