Dincolo de câteva proiecte esenţiale pe care le-am consemnat în timp, în fiecare primăvară, la Liceul Teologic Baptist "Emanuel" din Oradea, ne-am obişnuit să consemnăm bilanţul olimpicilor, care, parcă, an de an, e tot mai consistent.

Acolo unde există seriozitate maximă, responsabilitate, disciplină şi competenţă, muncă multă şi dăruire, Dumnezeu rânduieşte şi roade pe măsura interesului şi implicării.

12 olimpici alcătuiesc în acest an fanionul liceului; cu ei se mândresc dascălii lor, iar respectul şi stima sunt reciproce, căci, măcar 50 la sută din merite şi strălucirea premiilor revin şi celor care au fost cu ochii pe ei, cot la cot, şi cu sufletul alături de ei.

Nr.
crt.

Numele şi prenumele

Clasa

Disciplina

Premiu faza
judeţeană

1 Pop Robert VI B Matematică I
2 Tiutiu Natan-Gabriel VII A Matematică I
3 Botica Cristopher-Ruben XI A Matematică I
4 Berghe Sergiu-Flaviu VII A Fizică I
5 Vlădescu Iosua X A Limba engleză I
6 Avram Raul-Beniamin V A Geografie I
7 Pere Carina-Rebeca IX A Geografie I
8 Popa David-Mircea X A Istorie I
9 Maier Cristian-Paul VII A Badminton I
10 Morar Antoniu-Daniel VII A Tenis de masă I
11 Săutiuţ Elias-Claudiu IX B Doctrine Biblice I
12 Popa David-Bujor XI B Doctrine Biblice I
13 Trifan Octavian-Alexandru V A Matematică II
14 Tiutin Andrada-Georgia VI A Matematică II
15 Tiutiu Natan-Gabriel VII A Fizică II
16 Morar Maximilian-David IX A Istorie II
17 Trifan Octavian-Alexandru V A Religie II
18 Madar Daniel-Ioan VI B Religie II
19 Hoşman Rafaela VIII A Religie II
20 Bercea Georgia-Alexandra XI A Religie II
21 Trifan Marc-Titus VIII A Matematică III
22 Gordan Paul X A Fizică III
23 Berghe Sergiu-Flaviu VII A Geografie III
24 Simu Doriana IX A Istorie III
25 Popa David-Bujor XI B Istorie III
26 Moca Titus-Viorel VII A Religie III

Botică Christopher din clasa a XI-a A e unul din matematicienii dlui prof. Marius Cicortaş, un "abonat" la naţională. Acum a ieşit al IV-lea, dar are două medalii de bronz, în 2009 şi 2011 şi două locuri II la "Grigore Moisil", tot în 2009 şi 2011.

Tiutiu Natan din clasa a VII-a A a ajuns pentru prima oară la naţională, la mate. Elevul doamnei prof. Eugenia Medan mai deţine o menţiune pe judeţ în 2012.

Tiutin Andrada din clasa a VI-a e pe drumul bun. Deşi atât de tânără într-ale olimpiadelor, eleva dlui prof. Marius Cicortaş promite mult(e). E important că a ajuns la naţională, deţine un bronz 2013 la "Grigore Moisil" şi un premiu III pe judeţ în 2012.

Pop Robert din clasa a VI-a B, după un loc V, anul trecut pe judeţ, anul acesta, elevul dlui prof. Marius Cicortaş s-a ambiţionat şi a adus medalia de bronz de la naţională.

Popa David-Bujor din clasa a XI-a B s-a clasat pe primul loc la etapa naţională a Olimpiadei "Istoria creştinismului" (prof. Dan Botică). Bujor mai deţine două locuri III la istorie, în 2012 şi 2013, la judeţ, sub "bagheta" magică a dlui prof. Florin Iştoc; în a V-a şi a VI-a a cochetat şi cu româna (chiar la naţională).

Berghe Sergiu din clasa a VII-a A e tare la geografie. În 27 aprilie 2013, el şi Raul Avram (elevii dnei profesor Ramona Iştoc) vor participa la prima ediţie a Concursului Naţional Terra sau Mica olimpiadă de geografie. Anul acesta, Sergiu s-a prezentat şi la Olimpiada de matematică, etapa judeţeană, unde s-a clasat pe locul VIII.

Şi Pere Carina-Rebeca din clasa a IX-a A îndrăgeşte geografia, tot din cauza dnei profesor Ramona Iştoc. Ea a participat anul acesta la Olimpiada naţională de la Târgu Jiu şi a învăţat multe; şi-a încercat puterile şi la mate, la etapa judeţeană.

Avram Raul din clasa a V-a A, aşa după cum spuneam mai devreme, va participa în 27 aprilie, împreună cu Berghe Sergiu, la Mica olimpiadă de geografie, sub "bagheta" dnei prof. Ramona Iştoc. Raul a mai cochetat anul acesta şi cu religia şi matematica, la etapa judeţeană.

Săutiuţ Elias-Claudiu din clasa a IX-a B s-a întors cu premiul I de la naţionala de religie, la Studiul vechiului testament, prof. Nelu Tamaş.

Popa David-Mircea din clasa a X-a A ne-a reprezentat judeţul pentru al treilea an, consecutiv, la Olimpiada naţională de istorie, sub "bagheta" dlui prof. Florin Iştoc.

Morar Antoniu, elevul dnei profesor Lidia Filip, a participat la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, etapa finală la tenis de masă(pentru gimnaziu), desfăşurată la Giurgiu. Din 39 de judeţe prezente în finală, prin Antoniu, Bihorul s-a clasat pe locul 21.

Maier Cristian, elevul dlui profesor Ciprian Fiter, s-a calificat pentru etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la badminton, care se va desfăşura la Bacău, în 19-21 mai 2013. Echipa judeţului Bihor va fi condusă la Bacău de dl prof. Ciprian Fiter.Mica Olimpiadă de Geografie

În anul şcolar 2012-2013 a fost iniţiat şi s-a desfăşurat prima ediţie a Concursului Naţional de Geografie pentru clasele V – VII "TERRA" (sau "Mica Olimpiadă de Geografie").

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Societatea de Geografie din România şi Editura CD PRESS, prin revista educaţională Terra Magazin.

Regulamentul concursului a respectat metodologia olimpiadelor şcolare. Noutatea absolută a constat în modalitatea de desfăşurare a etapei naţionale. Aceasta a îmbinat cunoştinţele de geografie cu cele de TIC şi cu o componentă on-line.

Concursul s-a bucurat de o participare numeroasă: peste 8.000 de participanţi la etapa locală, aprox. 4.700 de elevi la etapa judeţeană şi 445 de elevi la etapa naţională.

Judeţul Bihor a fost reprezentat la etapa naţională de elevii doamnei profesor Ramona Iştoc, de la Liceul Teologic Baptist "Emanuel" din Oradea. Avram Raul, din clasa a V-a A, a obţinut punctajul maxim, nu doar la etapa judeţeană, ci şi la cea naţională, adjudecându-şi astfel premiul I, iar la clasa a VII-a, elevul Berghe Sergiu a obţinut la etapa naţională 96 de puncte, fiind premiat cu menţiune.