La Liceul Teologic Baptist "Emanuel", precum şi la colegiile orădene reprezentative, găsim, an de an, elevi şi profesori "abonaţi" la premiile, menţiunile şi medaliile olimpiadelor şcolare!

Acest fapt nu poate decât să ne bucure, fiind vorba de un etalon care măsoară calitatea şi competenţa colectivului de elevi şi cadre didactice.

Chiar dacă din lipsă de fonduri, s-a renunţat, în mod aberant, la clasele de excelenţă, elevii liceului "Emanuel" continuă să ne bucure cu premii, menţiuni şi medalii obţinute în confruntări naţionale, la istorie şi geografie, matematică şi fizică, astronomie şi religie, graţie unei pregătiri constante de excepţie din partea elevilor şi profesorilor îndrumători.

Astfel, elevii care au participant la olimpiadele şcolare faza judeţeană din anul şcolar 2011-2012 sunt:

Numele şi prenumele

Clasa

Disciplina

Premiul obţinut

Botică Christopher-Ruben X A Matematică Premiul I
Derecichei Denis-Emanuel XI A Astronomie Premiul I
Gavriş Manuela XII A Geografie Premiul I
Gordan Paul IX A Fizică Premiul I
Moca David VI B Religie baptistă Premiul I
Morar Maximilian-David VIII B Istorie Premiul I
Popa David-Mircea IX A Istorie Premiul I
Acatrinei Norbert-Daniel X A Geografie Premiul II
Butuc-Mayer Filip VII A Fizică Premiul II
Marc Denisa V B Religie baptistă Premiul II
Tiutin Cristina-Maria VII A Fizică Premiul II
Ban Andrew-David X A Matematică Premiul III
Corde Simona XII A Matematică Premiul III
Molcuţ Timotei VII A Biologie Premiul III
Negrău Adina-Ecaterina X A Limba şi literatura română Premiul III
Popa David-Bujor X B Istorie Premiul III
Tiutin Andrada-Georgia V A Matematică Premiul III

David Popa (din clasa a IX-a A) a obţinut premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iaşi, elevul dlui prof. Florin Iştoc s-a întors cu un premiu special.

Paul Gordan (din clasa a IX-a A), elevul dlui prof. Sergiu Berian, a obţinut la etapa naţională a Olimpiadei de fizică, desfăşurată la Bucureşti medalia de bronz. Paul s-a calificat la naţională pentru a treia oară.

Manuela Gavriş (din clasa a XII-a A) este eleva de aur a liceului, fiind prezentă, an de an, la toate confruntările importante la geografie, dar nu numai. Anul acesta, eleva dlui prof. Florin Iştoc a obţinut la Bucureşti, la etapa finală a Olimpiadei de geografie, un premiu special, iar la Concursul naţional "Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului", Manuela şi Hora Codrin au obţinut premiul a II-lea la secţiunea proiecte şi locul I la secţiunea afiş, ei fiind îndrumaţi la acest concurs de doamna prof. Ramona Iştoc. Manuela deţine un palmares impresionant, cu participări la Concursul naţional de proiecte de mediu, de la Iaşi; la Simpozionul naţional "Priorităţi şi perspective pentru un mediu durabil", de la Baia Mare; la Simpozionul naţional "Gustă ştiinţa" de la Beiuş; la Concursul naţional de creaţie literară "Credinţa – lumina sufletelor noastre", de la Constanţa, premiul III, la secţiunea de poezie.

Maximilian Morar (din clasa a VIII-a B), elevul dnei prof. Ramona Iştoc, a ocupat prima poziţie la etapa judeţeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iaşi s-a întors cu un premiu special. Maximilian şi fratele său Antoniu au câştigat etapa municipală şi judeţeană la tenis de masă, calificându-se la etapa naţională. "Maxi", cum îl alintă doamna profesor de educaţie fizică Lidia Filip, a ocupat locul I, iar Antoniu – locul al II-lea.

Christopher Botică (din clasa a X-a A) s-a situat pe primul loc la etapa judeţeană a Olimpiadei de matematică, iar de la etapa naţională, desfăşurată la Constanţa, elevul dlui prof. Marius Cicortaş s-a întors cu medalia de bronz. Tot în acest an, el se poate lăuda şi cu premiul al II-lea obţinut la Baia Mare, la Concursul Interjudeţean "Grigore Moisil".

David Popa (din clasa a X-a B) s-a întors de la Lugoj cu un premiu de participare obţinut la Concursul naţional de discipline teologice (prof. Marius Pop). Anul acesta, David a mai obţinut un premiu III la etapa judeţeană a Olimpiadei de istorie (prof. Florin Iştoc).

Andrei Luca (din clasa a XI-a B), aflat pentru prima oară la o confruntare naţională, s-a întors cu o menţiune de la Concursul naţional de discipline teologice. Andrei a fost îndrumat de prof. Dan Botica.

Denis Derecichei (din clasa a XI-a A) este "abonat" la naţionala de astronomie de pe când era elev la Şcoala "Dacia". Denis îl are la fizică pe dl prof. Sergiu Berian, iar la astronomie se pregăteşte tot cu fostul său prof. Marin Bica (de la Şcoala "Dacia"). Anul acesta, Denis s-a întors de la naţională (desfăşurată la Bucureşti) cu o menţiune.