Prof. Rodica Moţiu şi Florica Fărcaş
Catedra de limba franceză
17 martie 2011

Prof. Rodica Moţiu şi Florica Fărcaş, profesori de limba franceză, au organizat, joi (17 martie 2011), în sala de nunţi a Bisericii Baptiste "Emanuel", un program special: "Zilele francofoniei" – ediţia a II-a.

În deschidere, prof. Constantin Buleandra, a "testat" cunoştinţele celor prezenţi în sală, legate de francofonie, după care a propus ca toţi cei prezenţi să spună rugăciunea "Tatăl nostru", în limba franceză, reprodusă pe marele ecran. Programul artistic a cuprins versuri şi cântece, scenete şi discuţii, totul în limba franceză, la care s-a adăugat o tombolă cu premii. Şi-au dat concursul elevii din clasele a X-a A (Sebastian Palaghiţă şi George Fericel au purtat drapelul Franţei), Mădălina Eghedi ne-a reţinut atenţia cu câteva versete biblice.

Pe Dl. Goe (Matei Simota, clasa a VI-a A) l-am auzit vorbind în franceză, la fel şi Leneşul (Darian Faur); elevii din clasa a XII-a A au dat lecţii de limbă şi expresivitate în exprimare, clasele a V-a A şi B, a VII-a A şi B, precum şi a IX-a A au excelat în cadrul unor scenete cunoscute şi îndrăgite: "Albă ca Zăpada", "Greierele şi furnica", "Micul prinţ" (cu un decalog de învăţături), iar trei fetiţe din clasa a VI-a B (Adela Pătcaş, Ligia Bodog şi Paula Bica) s-au întrecut în recitări. Programul s-a bucurat de o audienţă nesperată, zeci de elevi şi şase profesori (de engleză – Andreia Ocoş, de desen – Dalia Miere, de biologie – Ana Magyar, de fizică – Sergiu Berian şi de matematică - Eugenia Medan, pe lângă cei doi profesori organizatori şi dl. director, prof. Constantin Buleandra.