Prof. Claudia Bolcaş
Catedra de limba engleză
2 aprilie 2012

Activitatea "ZIUA LIMBII ENGLEZE ÎN EMANUEL" - "British English EMMANUEL DAY" - pe scurt "B.E. EMMANUEL DAY", a avut loc luni, 2 aprilie 2012 ca prima acţiune cu care s-a deschis săptămâna noului program în învăţământul românesc - ŞCOALA ALTFEL.

Acţiunea a avut loc în sala de nunţi a Bisericii Emanuel Oradea şi a fost coordonată şi organizată de prof. Claudia Bolcaş, împreună cu elevii clasei a X-a A şi elevii din clasele a IX-a, participanţi la proiectul de schimb de elevi cu şcoala "WARTBURG" din Rotterdam - Olanda.

MOTTO-ul ales de profesorul organizator a fost: "BE MORE THAN YOU WERE BEFORE", iar la activitate au participat toţi elevii claselor, de la a VIII-a la a XII-a, fie ca spectatori, fie ca şi concurenţi la concursul de cultură generală de civilizaţie britanică sau de muzică creştină în limba engleză.

După cuvântul de bun venit al dlui director Iosif Curta, toţi elevii au recitat rugăciunea Holy Prayer. Au urmat concursul de limba engleză "ENGLISH KNOWLEDGE QUIZ", concursul de interpretare de muzică creştină "CHRISTIAN SONG CONTEST" şi alte concursuri pentru elevii spectatori, toate dotate cu premii în bani sau obiecte. Ca premiu simbol al acţiunii a fost realizată o insignă personalizată cu inscripţia BE EMANUEL.

În timpul activităţilor şi al pauzelor din acţiunea BE EMMANUEL DAY, au fost pregătite standuri cu vânzare de produse (sandwich, hotdog, suc, ceai, cafea, souveniruri, papetărie, obiecte create manual, alte surprize) pentru colectarea de fonduri pentru proiectul de schimb de elevi cu o şcoală din Olanda care va avea loc în timpul anului şcolar următor.